• MER ENN 20 ÅRS ERFARING
  • Eksperter på rister
  • Stort lager av standardrister
  • Rask levering

Fiberrister

 

Fiberrister på lager

 

Standard

Her finner du de mest brukte typene fiberrister, som også er mest sammenlignbare med vanlige stålrister.

Finmasket

Finmaskede fiberrister brukes ofte der kulebeskyttelse er nødvendig.

Stormasket

Gir lettere passasje av vann, luft og lys og egner seg derfor til områder hvor dette er viktig.

 

Tunglast

Egnet for områder hvor større maskiner må passere.

Lukket/besandet

Ideell for prosjekter der ingenting må falle gjennom risten og et rent eller kontrollert miljø må opprettholdes.

Trinn

Glassfibertrinn brukes til trapper og adkomstveier. De er spesielt gode i industri, svømmebassenger og offshore.

 

Gul

Det gule fiberristen er spesielt nyttig der gangveier skal fremheves visuelt, slik at du ikke risikerer å gå i noen kjørefelt.

Blå

Denne risten er utviklet spesielt for næringsmiddelindustrien. Plastmaterialet er spesielt slitesterkt, noe som minimerer risikoen for at f.eks. splinter fra fiberristen havner i maten, akkurat som fargen blå (RAL 5015) gjør eventuelle splinter synlige i matvarene.

Besandet

Denne typen rutenett er spesielt bra i f.eks. svømmebasseng, på badebroer eller andre steder der folk går uten sko.

 


 

 


 

Her kan du utforske de mange fordelene med fiberrister sammenlignet med tradisjonelle stålrister. Fiberrister er et innovativt alternativ til stålrister og har fått økende popularitet i en rekke bransjer.

En fiberrist er en blanding av plastmateriale, glassfiber, tilsetningsstoffer og fargestoffer. Dette gjør et fiberrist ekstremt sterkt, korrosjonsbestandig, UV-bestandig og er derfor et godt og holdbart alternativ til for eksempel stålrister, da de har tilnærmet samme styrke, men kun en brøkdel av tettheten. De er derfor lette i vekt, samt raske å montere og du vil oppleve lang levetid på grunn av den gode kvaliteten.

Formålet med en fiberrist er å gi styrke og støtte til ulike typer konstruksjoner og overflater. Det brukes ofte som erstatning for tradisjonelle materialer som stål eller betong i ulike bruksområder på grunn av dets mange fordeler. Disse fordelene inkluderer høyt styrke-til-vekt-forhold, motstand mot korrosjon, kjemikalier og værforhold, samt holdbarhet og enkelt vedlikehold.

Fiberrister brukes i et bredt spekter av industrier og bruksområder, inkludert som gulv i industrielle omgivelser, gangveier, plattformer, trapper, sluk og mye mer. De er også mye brukt i olje- og gassindustrien, skipsbygging, kloakksystemer og byggesektoren på grunn av deres evne til å tåle de tøffe forholdene de utsettes for.

Den spesifikke utformingen og egenskapene til et fibergitter kan variere avhengig av bruken, inkludert tykkelse, åpningstyper og overflatemønstre. Dette gjør det mulig for ingeniører og designere å tilpasse fiberristen til de nøyaktige behovene til prosjektet.

 

 


 

Fordeler ved fiberrister

 

Ekstraordinær holdbarhet

Våre fiberrister er laget av fiberforsterket materiale av høy kvalitet som sikrer langvarig ytelse selv under tøffe forhold. Nyt år med uavbrutt bruk uten å bekymre deg for slitasje.

Styrke og sklisikkerhet

Våre fiberrister har uovertruffen styrke og holdbarhet, samt en ekstremt høy slagstyrke. De kan lastes i begge retninger, med relativt lav egenvekt og er sklisikre opp til R13 (> 35°).

Værbestandig

Fiberrister er ideelle for utendørs bruk. De er motstandsdyktige mot korrosjon, rust og forvrengning på grunn av skiftende værforhold, noe som gjør dem perfekte for alt fra terrasser og bassengområder, til industrianlegg og offshore bruk. De er også UV-bestandige, så de brytes ikke ned og dermed blir ikke kvaliteten dårligere over tid.

 

Lite vedlikehold

En av de store fordelene med fiberrister er deres lave vedlikeholdskrav. De krever bare periodisk rengjøring for å forbli i optimal stand og er motstandsdyktige mot de fleste kjemikalier.

Enkel installasjon

Våre fiberrister er raske å montere, slik at du kan få dem på plass uten behov for dyre montører. De kan enkelt skjæres til uten å miste styrke og er enkle å feste. Samtidig veier de også betydelig mindre enn stålrister.

Estetisk tilpasning

Våre fiberrister kan lages i et bredt utvalg av RAL-farger, slik at du kan tilpasse dem til din personlige stil og innredning. Samtidig er de enkle å tilpasse til vanskelige former og er støt- og lydabsorberende, så ergonomien er også på topp.

 

 


 

Selv om stålrister fortsatt har sin plass i visse bruksområder, har fiberrister blitt det foretrukne valget for mange bedrifter og bransjer som setter pris på fordelene ovenfor. Vi tilbyr et bredt utvalg av fiberrister i forskjellige størrelser og konfigurasjoner for å møte dine spesifikke behov.

 


 

 


Bruksområder

 

Offshoreanlegg

Kjemisk industri

Kjøletårn

Trapper og adkomstveier

Trinn, plattformer og gangveier

Ramper

Matindustrien

Marine og skipsbyggingsindustri

 

Svømmebassenger

Og mange, mange flere

 

 


 

 


 

Fleksibelt produkt

Fleksibiliteten til fiberrister gjør dem ideelle for et bredt spekter av bruksområder, inkludert gangveier, plattformer, trapper, broer, dekk og industrianlegg. Deres evne til å tilpasse og tåle ulike belastninger gjør dem til en populær løsning i mange bransjer og byggeprosjekter. Nettopp derfor er fiberristene våre et pålitelig og økonomisk gunstig alternativ. Kontakt oss i dag for å lære mer om hvordan våre fiberrister kan forbedre din infrastruktur og arbeidsmiljø.

 


 

Antiskli

Sklisikkerheten i en fiberrist er en viktig egenskap som spiller en avgjørende rolle for å hindre at ulykker faller og skape trygge gang- og arbeidsområder. Ved riktig bruk gir fiberrist en pålitelig og sklisikker overflate som bidrar til å beskytte fotgjengere og arbeidere. Dette gir et trygt hverdags- og arbeidsmiljø.

Den konkave og slipte overflaten har en sklisikkerhetsklasse på R13, rett utenfor produksjonslinjen.

 

 


 

Levering av fiberrister

Vi leverer ikke bare fiberrister innen industrien, men også til offentlig og privat sektor. Dette er et godt bevis på hvor nyttige og allsidige fiberristene våre er.

Det er et produkt som flere og flere ser. Dette skyldes alle de positive egenskapene som en fiberrist har.

Ring og få et uforpliktende tilbud på fiberrist, så finner vi sammen en løsning som dekker dine behov og ønsker. Du har også mulighet til å kjøpe fiberrister direkte fra vårt standardsortiment.

 


 

 


 

Referansebilder

 

 


 

FAQ om fiberrister

 

Hva er glassfiber?

Glassfiber er et materiale som ofte brukes i konstruksjon og produksjon av ulike produkter. Den består av tynne tråder eller fibre som er laget av glass. Disse glassfibrene kan flettes sammen for å danne et sterkt og lett materiale. Glassfiber har mange bruksområder, blant annet i produksjon av båtskrog, bilkarosserier, flydeler, og det brukes også i byggebransjen til å forsterke betong og andre materialer. Den er kjent for sin styrke, stivhet og motstand mot korrosjon, noe som gjør den til et populært valg i mange tekniske og industrielle bruksområder, inkludert fiberrist.

 

Er en fiberrist like sterk som en stålrist?

Fiberrister og stålrister er to forskjellige materialer, og deres styrke vil avhenge av ulike faktorer, inkludert design, tykkelse og bruksområde. Generelt sett er stålrister kjent for sin høye styrke og bæreevne. De brukes ofte i områder med stor trafikk og belastning, som f.eks i industrigulv, gangveier og dekker for avløpsanlegg.

Glassfiberrister er derimot vanligvis lettere enn stålrister og brukes ofte i miljøer hvor korrosjon kan være et problem, da glassfiber er motstandsdyktig mot korrosjon. De egner seg til bruk i f.eks. kystområder eller kjemiske anlegg.

Hvilken rist som er "sterkere" avhenger av den spesifikke applikasjonen. Stålrister er generelt sterkere når det gjelder bæreevne, mens glassfiberrister kan være mer egnet i miljøer hvor korrosjon er et problem. Det er viktig å velge den type rist som passer best til den spesifikke oppgaven og kravene til belastning og miljøforhold.

 

Er bæreretningen viktig på en fiberrist som på en stålrist?

Nei, bæreretningen er vanligvis ikke like avgjørende på en fiberrist som på en stålrist. Stålrister er typisk utformet med en viss bæreretning, som betyr at de har større bæreevne i den ene retningen sammenlignet med den andre. Dette skyldes strukturen til stålristene og måten de er konstruert på.

Imidlertid er fiberrister ofte mer isotropiske, noe som gjør at de har en jevnere styrke og bæreevne i ulike retninger. Dette gjør dem mer allsidige, da de kan brukes i forskjellige retninger, uten å måtte vurdere bæreretningen i samme grad som stålrist.

 

Kan jeg få produsert fiberristen min i en bestemt farge?

Ja. vi kan lage våre fiberrister i de aller fleste RAL-farger, slik at de kan tilpasses dine behov. Fargen påføres allerede under produksjonen, slik at hele rutenettet har samme farge, både innvendig og utvendig. Dette betyr at du med god samvittighet kan kutte rutenettet ditt uten å bekymre deg for at det har en annen farge inni. Kontakt oss for mer info.