• MER ENN 20 ÅRS ERFARING
  • Eksperter på rister
  • Stort lager av standardrister
  • Rask levering

Flexi Sokkelavfukter

 

Flexi Riste sokkelavfukter er den riktige løsningen når det kommer til ventilasjon av sokkel hvor det er nødvendig med tilgang uten nivåforskjell. Vi bestreber oss på å alltid ha en fordelaktig pris på sokkelavfukter blant vårt store utvalg.

SOKKELAVFUKTER: HISTORIEN BAK​​​​​​

Av bygningsreglementet fremgår det at det skal være nivåfri tilgang til alle inngangsdører, dette gjelder også terrasse-og balkongdører. Med nivåfri tilgang menes det at det ikke må være et trinn mellom utendørs terrengnivå og gulvets nivå inne i bygningen.

 

Etablering av nivåfri tilgang skjer ofte ved at man hever utendørsterrenget opp i samme høyde som inne i bygningen. Dette er ikke god byggeskikk da man ”begraver” sokkelen og overflatevann kan trenge inn i sokkelen og fukte organiske materialer i yttervegger og gulv, og dermed øke risikoen for mugg og råte.  

LØSNINGEN

Vollgravsløsningen – Langs bygningens fasade og gavler graves det ca 30 cm dype renner hvor bunnen ligger under nivået til terrengets betongplate. Det anbefales å lage dren i bunden av disse

 

En gitterrist legges på vollgravsløsningen av flere årsaker:

 

  • Sikre fortsatt mulighet for adgang ved inngangen
  • Minimerer at vollgraven fylles med blader og løv
  • Unngå at sprut fra regn treffer fasaden.

 

Bredden på selve rennene bør være minimum 100 mm. Det anbefales likevel å lage rennen bredere enn de 100 mm. Dette for at eventuell sprut fra regn ikke bryter ned de organiske materialene på fasaden (Som f.eks kledning av tre, murstein osv)

 

Flexi Sokkelavfukter finnes derfor i 3 standardbredder; 100, 200 og 300 mm

BILLIG SOKKELAVFUKTER

 

Hos Flexi Riste har vi gode priser på sokkelavfuktere. Våre sokkelavfuktere er produsert i varmegalvanisert stål, noe som sikrer lang levetid og høy kvalitet til konkurransedyktige priser. Finner du ikke en sokkelavfukter som passer nettopp ditt behov? – Kontakt oss for et uforpliktende tilbud. Vi produserer sokkelavfuktere i egen produksjon, noe som betyr at vi kan tilby sokkelrenner nøyaktig etter kundens ønske.

  

 

 

 

 

Hør Byggeskadefondens anbefalinger i videoen under